Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moje začátky

Jako většina z těch, kteří začínali na nule jako já moc dobře ví, jak pracné a složité, ale zároveň i zábavné a snadné je vytvořit takový dort. Je jedno jestli jde o sladký či slaný dort, každý má určitý základ na  kterém celá ta krása stojí.

 

S dorty jsem začala asi před dvěma lety. Začátky byly velice složité, nevěděla jsem na jakém základě dělat slané dorty, jestli na chlebovém nebo na aspikovém. Postupem času s přibývajícímy dorty jsem zjistila, že nejideálnější je spik.

Se sladkými dorty to bylo o něco jednodušší, byla jsem zvyklá péci své rodině k různým výročím i narozenimám. Stačilo pouze pozměnit korpus a insirovat se ve zdobení.

Prostě šlo jen o praxi, takže jsem doma cvičila a cvičila. Zdokonalovala jsem základ a teď vím přesně jaký poměr čeho přijde do želatiny, jak a čím mám prokládat aby to ladilo chuti i oku a hlavně jakých chyb se vyvarovat.

Nápady na ozdoby jsem našla v knihách, které se dají zakoupit na internetu i v běžných knihkupectvích. Jedná se o výrobky běžné studené kuchyně, i věci vypadající složitě jsou úplně lehoučké a jistě je zvládne každá z Vás.

Takže milé slečny a dámy ničeho se nebojte a určitě zkoušejte sladké i slané dorty.

Věřím, že Vaši blízcí budou nadšení a budu ráda když se semnou podělíte o své zážitky.